Додаток допоможе споживачам краще захищати свої права / REUTERS

Бізнес пропонує створити на базі державного веб-порталу електронних послуг "Дія" додаток "Споживач +", за допомогою якого споживач зможе ефективніше захищати свої права.

Читайте такожВ Україні запустили освітній серіал про фінансову грамотність

Про це повідомила прес-служба Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).

Відео дня

Згідно з повідомленням, програма "Споживач+" дозволить зацікавленим імпортерам, інтернет-магазинам і сервісним центрам добровільно реєструватися на порталі "Дія" та отримувати унікальний електронний ідентифікатор. Його наявність на сторінці інтернет-магазину для споживача буде знаком того, що за таким продавцем стоїть сумлінний суб'єкт господарювання, який надав достовірні дані до системи "Дія".

Опції нового додатка

Також за допомогою програми бізнес зможе підключати й використовувати додаткові опції системи: реєстрація філій, взаємодія зі службами доставки, блок актуальних рекламних пропозицій, перевірка серійних номерів імпортованої продукції, зображення офіційних моделей і виявлених на ринку неофіційних моделей продукції та інше.

Також бізнес пропонує надати перевіряючим органам можливість реєструватися в системі та швидко отримувати цікаву для них інформацію.

Крім цього, в програмі можна буде створити куточок споживача з актуальною інформацією у сфері захисту прав споживачів.

Діджіталізація в Україні