Google розширив обіцянку, надану Антимонопольним регулюючим органам ЄС / Ілюстрація REUTERS

Компанія Google дозволить конкурентам розміщувати пошукові системи за замовчуванням на пристроях Android в Європі.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожApple, Google, Microsoft і Mozilla об єдналися для стандартизації браузерних розширень

Відео дня

Таким чином Google розширив обіцянку, дану Антимонопольним регулюючим органам ЄС в 2018 році після штрафу в 4,24 млрд євро.

Тепер Google буде безкоштовно розміщувати конкурентів у полі для вибору пошукової системи за замовчуванням на Android-пристроях. П'ять найпопулярніших пошуковиків (включаючи сам Google) будуть показуватися у верхній частині екрана пристрою, ще сім - в нижній. Список пошукових систем буде відрізнятися в залежності від країни. Нововведення набуде чинності з вересня цього року.

Google і конкуренти

  • Раніше Google дозволяв показувати на екранах пристроїв чотири пошукові системи конкурентів і продавав ці місця на аукціонах.
  • На процес аукціонів довгий час скаржився конкуруючий пошуковик DuckDuckGo. Зокрема конкуренти Google вимагали додати безкоштовне меню вибору пошукової системи у всіх країнах.
  • На рішення Google також вплинули плани 27 європейських країн розглянути правила, які можуть зобов'язати технологічні компанії Google, Amazon, Apple і Facebook забезпечувати рівні умови для конкурентів.
  • 7 червня 2021 року стало відомо про те, що Apple, Google, Microsoft і Mozilla об'єдналися для стандартизації браузерних розширень.