Смартфони Apple залишаються лідерами продажів / Ілюстрація REUTERS

Світові продажі смартфонів обвалилися на 20,4% за підсумками другого кварталу 2020 року в порівнянні з тим же періодом минулого року.

Про це йдеться в дослідженні компанії Gartner.

Читайте такожApple зніме з виробництва найпопулярнішу модель iPhoneПадіння продажів

Відзначається, що зниження продажів показали всі п'ять найбільших компаній даної галузі. Найбільш значне падіння було у південнокорейської Samsung, продажі смартфонів якої скоротилися більш ніж на 27%. У той же час, продажі смартфонів Apple скоротилися всього на 0,4%.

Відео дня

Відзначається, що китайська Huawei Technologies в квітні-червні зменшила поставки в річному вираженні на 6,8%. У той же час, в порівнянні з попереднім кварталом продажі смартфонів компанії виросли на 27,4%. Це сталося завдяки домінуючому становищу компанії на китайському ринку.

У Gartner відзначили, що на продажах смартфонів негативно позначився карантин, яких протягом другого кварталу діяв у багатьох країнах.

У Китаї поставки знизилися на 7% - приблизно до 94 млн телефонів. Індія зафіксувала найзначніше падіння продажів-на 46%.

Обіцяні новинки

  • 31 липня 2020 року компанія Apple вперше перенесла щорічну презентацію нових iPhone. 
  • Презентація iPhone 12, мала відбутися у вересні 2020 року.
  • Очікувалося, що не всі моделі iPhone 12 з'являться на ринку одночасно. 13 серпня 2020 року з'явилася інформація про те, що iPhone 12 будуть представлені з 12 по 18 жовтня.
  • 21 серпня з'явилася інформація про те, що компанія Apple запланувала презентацію iPhone 12 на початок вересня 2020 року.