Ілюстрація REUTERS

Кількість щоденних користувачів сервісу відеоконференцій Zoom для проведення онлайн-нарад збільшилася за останні 3 тижні на 50%, склавши 300 мільйонів осіб.

Читайте такожВ Viber розповіли про рекордне зростання трафіку під час карантину

Про це повідомляє Reuters з посиланням на доповідь компанії.

Відео дня

Як зазначило агентство, сервіс продемонстрував зростання числа користувачів, попри побоювання низки корпорацій і національних урядів про ненадійність захисту персональних даних у Zoom. Так, МЗС ФРН обмежив використання своїми співробітниками сервісу компанії з міркувань безпеки. Влада Тайваню у квітні також держслужбовцям заборонила спілкуватися за допомогою Zoom.

За даними британської газети Financial Times, сенаторів у США теж попросили відмовитися від Zoom при проведенні робочих зустрічей в онлайн-форматі. При цьому в Пентагоні, зазначило видання, продовжують використовувати сервіс, а у Міністерстві внутрішньої безпеки країни вважають, що компанія Zoom знає про проблеми у сфері безпеки та активно працює над їх усуненням.

На початку квітня газета The Washington Post повідомила, що кілька тисяч записів приватних відеодзвінків, здійснених через Zoom опинилися у відкритому доступі в інтернеті. Раніше агентство Bloomberg вказало, що житель американського міста Сакраменто (штат Каліфорнія) подав у суд на компанію за нібито розголошення конфіденційної інформації третім особам.

Популярність Zoom особливо зросла на тлі пандемії коронавірусу і переходу співробітників компаній по всьому світу на віддалену роботу. В результаті вартість акцій сервісу з початку року збільшилася більш ніж у два рази. Компанія зі штаб-квартирою в Сан-Хосе була заснована у 2011 році американським бізнесменом китайського походження Еріком Юанем. Стан підприємця, за оцінкою журналу Forbes, в цей час оцінюється в 7 мільярдів доларів.