Автором законопроекту є депутат від "Слуги народу" / фото УНІАН

У Верховній Раді зареєстровано проект закону про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо протидії інформаційній війні (№4188). Ним пропонується встановити штраф за трансляцію висловів, що містять заперечення факту воєнної агресії Росії та її окупаційних дій проти України.

Текст законопроекту розміщено на сайті парламенту. Його автором є народний депутат від "Слуги народу" Олег Дунда.

Законопроектом пропонується встановити, що використання телерадіоорганізацій не допускається для трансляції висловів, що містять заперечення факту воєнної агресії Російської Федерації до України, окупації Росією частини території України і ведення Росією гібридної війни проти України.

Відео дня

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення приймає рішення про штраф у 25% від розміру ліцензійного збору. І це незалежно від санкцій у вигляді попередження, які застосовуються в разі трансляції відповідних висловлювань.

Читайте такожНацрада з телебачення не довела зв'язок Медведчука з телеканалами "112", NewsOne та ZIK

У разі, якщо такі висловлювання транслювалися або містилися у виступах, репліках осіб, які не є працівниками телерадіоорганізації, то вона не несе відповідальності за ці порушення. Крім випадків, коли працівники телерадіоорганізації не припинили правопорушення в прямому ефірі.

Якщо порушення не були усунені протягом місяця після застосування санкції у вигляді стягнення штрафу, а також у разі повторного стягнення штрафу за порушення такого самого положення цього закону, Нацрада звертається до суду з позовом про анулювання ліцензії на мовлення телерадіоорганізації або анулювання ліцензії провайдера програмної послуги.

Вас також можуть зацікавити новини: