Луценко: до України було завезено 300 тисяч «евроблях» / фото УНІАН

Генеральний прокурор України Юрій Луценко закликав керівників митниць західних областей України «приготуватися до розмови з прокурором» через безперешкодне ввезення автомобілів на єврономерах без сплати митних платежів.

Читайте такожЛуценку не сподобалися схвалені Кабміном заходи щодо боротьби з контрабандою

Про це він заявив на селекторній нараді в Києві, звертаючись до керівництва митниці Львівської області.

Відео дня

«Я вам доповідаю - до України заїхало щонайменше 300 тисяч (так званих «євроблях» - УНІАН). І більша частина - із західних областей. Через вас пройшли десятки тисяч цих автомобілів, які зараз без сплати митних платежів, м'яко кажучи, ускладнили ситуацію на дорогах України», - сказав Луценко.

За його словами, повнота відповідальності лежить саме на керівництві митниць.

«У цьому випадку повнота відповідальності лежить на вас, як і на всіх ваших колегах із західної України, в першу чергу. Я не знаю, чи дійсно ви не знаєте цифру, скільки заїхало цих автомобілів, але ви точно знаєте цифру, скільки коштує пропустити такий автомобіль. Прошу бути готовими до розмови з прокурором із цього приводу», - зазначив генпрокурор.

Як повідомляв УНІАН, із осені 2017 року власники автомобілів з іноземною реєстрацією в багатьох регіонах України проводили акції протесту, вимагаючи від уряду знизити ціну розмитнення автомобіля й не чинити тиск на власників транспортних засобів із єврономерами.

Згодом у Державній фіскальній службі повідомили про початок розслідування митними органами Литви за запитом українських колег щодо законності ввезення та використання на території нашої країни транспортних засобів із литовською реєстрацією.

У ДФС раніше повідомляли, що станом на початок лютого в Україні перебуває майже 425,4 тисяч транспортних засобів з іноземною реєстрацією, з яких понад 246,4 тисяч - із порушенням строку перебування.

Протягом 2017 року до України було завезено 958,5 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією.