Мінфін очікує отримати від розмитнення "євроблях" від 5 до 10 мільярдів гривень / фото УНІАН

Надходження в державний бюджет від оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією можуть сягнути 5-10 мільярдів гривень.

Читайте такожВ Україні спростили правила реєстрації авто

Як повідомила прес-служба Мінфіну, про це розповів заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

Відео дня

"За нашими даними, на момент прийняття закону в Україні перебувало близько 630 тисяч автомобілів на єврономерах. Державний бюджет може отримати з них від 5 до 10 мільярдів гривень, але багато залежить від того, коли саме їх легалізують і легалізують взагалі. При цьому в законі є чітка норма, яка співвідноситься з Бюджетним кодексом та Законом про державний бюджет, за якою всі ці платежі підуть до Пенсійного фонду. Тому я хочу закликати всіх автовласників допомогти в його наповненні і подбати, таким чином, про своєчасну виплату пенсій", - цитує прес-служба Верланова.

Також заступник міністра зазначив, що ставки мита і акцизу на розмитнення авто знижені безпрецедентно, однак старих авто це не стосується.

"Звичайно, є певна межа, коли розмитнення уживаного авто є економічно недоцільною. Як правило, це 13-20-річний вік автомобіля. Якщо власники не захочуть їх розмитнювати, нехай утилізують або вивозять за межі України",- зазначив Варланов.

Як повідомляв УНІАН, 25 листопада в Україні вступили в силу закони про внесення змін у Податковий і Митний кодекси про зниження акцизу на легкові автомобілі та посилення контролю за переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації, які були прийняті Радою 8 листопада, 23 листопада - підписано президентом.

Згідно з текстом змін до Податкового кодексу передбачено введення базових ставок для автомобілів в залежності від типу двигуна та його об'єму.

З дня набрання чинності вводиться 90-денний пільговий період дії ставки 0,5 для розрахунку ставки податку за розмитнення раніше ввезених автомобілів.

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією неодноразово проводили акції протесту, вимагаючи від уряду знизити вартість розмитнення автомобілів і не чинити тиск на власників транспортних засобів з еврономерами.

Станом на 14 грудня митниці Державної фіскальної служби (ДФС) оформили близько 2,8 тисячі автотранспортних засобів з іноземною реєстрацією за новим пільговими умовами.