Співпраця з Польщею - запорука успішної інфраструктурної інтеграції України / facebook/Ukrzaliznytsia

Україна і Польща домовилися протягом місяця спільно розробити проекти розвитку залізничної інфраструктури України, які можуть бути реалізовані з залученням польських інвесторів.

Читайте також«Укрзалізниця» отримала всі 30 локомотивів американської General Electric

Як повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України, відповідна домовленість була досягнута за підсумками переговорів між главою українського транспортного відомства Володимиром Омеляном та міністром інфраструктури Республіки Польща Анджеєм Адамчиком, які відбулися 31 січня в Києві.

Відео дня

"Сторони домовилися протягом місячного строку врегулювати ситуацію з вантажними автомобільними і залізничними перевезеннями, а також спільно розробити проекти розвитку залізничної інфраструктури України, які можуть бути реалізовані з залученням польських інвесторів", - сказано в повідомленні.

У повідомленні з посиланням на Омеляна зазначається, що європейська інфраструктурна інтеграція України є фундаментальним принципом роботи міністерства.

"В цьому розрізі ми приділяємо велику увагу співпраці з країнами-сусідами, які є членами Європейського співтовариства. Успішність співпраці з Польщею - запорука успішної європейської інфраструктурної інтеграції України", - цитує прес-служба главу Мінінфраструктури.

Як повідомляв УНІАН, "Укрзалізниця" має намір у наступні 10 років оновити 450-500 вантажних електровозів, у зв'язку з чим хоче вибрати партнера, який поставить поїзда з 50% рівнем локалізації виробництва.

У минулому році Міністерство інфраструктури почало переговори в Брюсселі щодо лібералізації автомобільних вантажних перевезень, яка передбачає повне скасування всіх обмежень.

Восени минулого року Польща зменшила квоту для українських перевізників до 130 тисяч, але після переговорів підняла її до 165 тисяч, проте, на думку Омеляна, такої кількості недостатньо для України, у зв'язку з чим міністр розраховував домовитися з Польщею про істотне збільшення кількості дозволів на вантажні автоперевезення.