Новий аеропорт між Дніпром і Запоріжжям почнуть будувати цього року / фото УНІАН

Цього року розпочнуться земляні роботи з будівництва злітної смуги нового аеропорту «Придніпров'я» на адміністративній межі Дніпропетровської та Запорізької областей біля селища Солоне.

Читайте такожАеродром у Білій Церкві отримає міжнародний статус: Омелян назвав терміни

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на брифінгу.

Відео дня

«Вся підготовча робота з будівництва аеропорту у Солоному почалася. Цього року ми сподіваємося почати земляні роботи з підготовки злітної смуги. Упродовж наступних двох років ми маємо завершити всі роботи», - сказав він.

Омелян зазначив, що будівництво нового аеропорту не вплине на роботу існуючих аеропортів у Дніпрі і Запоріжжі.

«Найкращий приклад - місто Київ. Тут прекрасно уживаються аеропорти «Бориспіль» і «Київ». Ми виходили з того, що замість того, щоб вкладати окремо гроші в аеропорт «Запоріжжя» і «Дніпро», які мають обмеження міської забудови, краще побудувати новий», - сказав міністр.

Присутній на брифінгу керівник Держагентства інфраструктурних проектів (Укрінфрапроект) Микола Божко зазначив, що будівництво здійснюватиметься на 240 га земель держзапасу, які розташовані на околиці Солоного.

«Так, як аеропорт «Бориспіль». На околиці районного центру, який має державну форму власності. Там дуже гарні ґрунти і є погодні переваги проти аеропорту в Дніпрі. Крім того, там є енергетичні потужності, залізниця, паливний термінал і близькість до траси Дніпро-Запоріжжя», - сказав він.

Божко зазначив, що цього року на аеропорт виділено 200 млн грн, які підуть на проектні роботи і початок будівництва.

«Планується здійснити роботи зі зняття ґрунту, бо там родючий ґрунт і, згідно з екологічним законам, не можна на ньому будувати», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 20 листопада минулого року міністр Омелян заявив, що новий аеропорт "Придніпров'я" на адмінмежі Дніпропетровської та Запорізької областей біля селища Солоне може бути побудований максимум через три роки.