Літак Boeing 737 MAX 8 / REUTERS

Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) відмовилося призупинити експлуатацію лайнерів Boeing 737 MAX 8 після двох авіакатастроф.

Читайте такожЄвросоюз заборонить експлуатацію літаків Boeing 737 Max 8 - ЗМІ

Тим не менш, FAA продовжує вивчати «всю доступну інформацію» про повітряні судна, передає kommersant. «До теперішнього часу наша оцінка не виявляє системних проблем у функціонуванні і не дає підстав для призупинення експлуатації лайнера. Інші органи цивільної авіації також не надавали інформації, яка могла б виправдати таку міру», - повідомляє організація в Twitter.

Відео дня

Раніше про доцільність заборони польотів заявили в Сенаті США. Сенатор-республіканець від штату Техас Тед Круз планує провести слухання, в рамках яких буде розглянуто відповідне питання, а також планується ініціювати розслідування катастрофи. «Як голова підкомітету з авіації і космосу в комітеті Сенату Конгресу США з торгівлі, науки і транспорту, я маю намір провести слухання, щоб розслідувати ці авіакатастрофи, визначити фактори, які сприяли цьому, і переконатися в тому, що авіапромисловість США залишається найнадійнішою в світі», - написав політик у Twitter.

12 березня, президент США Дональд Трамп переговорив з президентом Boeing Деннісом Мюленбургом, і той запевнив президента США в надійності Boeing 737 MAX. Однак інші подробиці розмови не повідомляються.

Як повідомляв УНІАН, 10 березня Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився в Африці. Загинуло 157 осіб. Це другий літак моделі Boeing 737 MAX 8, який зазнав аварії за останні чотири місяці: в кінці жовтня в катастрофі неподалік від узбережжя острова Ява загинуло 189 осіб. Низка країн закрила свій повітряний простір для літаків даної моделі.