Ілюстрація REUTERS

Уряд уточнив перелік документів, що підтверджують наявність страхового захисту у власників наземних транспортних засобів, запровадивши можливість підтвердити наявність внутрішнього електронного договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності (ОСЦПВ) власників автотранспорту за допомогою сучасної техніки.

Читайте такожНа українських дорогах запрацювали ще 25 радарів швидкості TruCAM (карта)

Про це йдеться в опублікованій на урядовому порталі постанові, яку було прийнято на засіданні Кабінету міністрів у середу.

Відео дня

Кабмін доповнив один з пунктів Правил дорожнього руху пропозицією, що в разі наявності внутрішнього електронного договору цього виду страхування водій повинен мати при собі візуальну форму договору на електронному або паперовому носії. Тобто можна або роздрукувати поліс, або показати його на екрані смартфона або іншого гаджета.

«Рішення уточнює перелік документів, які підтверджують наявність страхового захисту у власників наземних транспортних засобів, і запроваджує можливість для власників підтвердити наявність внутрішнього електронного договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів відомостями в єдиній централізованій базі даних, оператором якої є Моторне (транспортне) страхове бюро України. Постанова забезпечить підвищення рівня безпеки дорожнього руху та сприятиме підвищенню рівня довіри до страховиків», - сказано в повідомленні.

Довідка УНІАН. Моторне (транспортне) страхове бюро України є об'єднанням страховиків, які здійснюють діяльність у сфері страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ). Членство страховиків у МТСБУ є обов'язковою умовою для здійснення такого виду страхування. Нині активними учасниками об'єднання є понад 80 страхових компаній.