Цього року буде відремонтовано 60 кілометрів траси Київ-Одеса / фото УНІАН

Цього року буде відремонтовано 60 кілометрів траси М-05 Київ – Одеса, а в наступному році дорога буде повністю доведена до ладу.

Читайте такожНа Сумщині закриють дорогу на Харків та Полтаву

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ході інспекції автодоріг.

Відео дня

"Зараз ми консолідували ресурси. Цього року ми відремонтуємо від Києва 45 кілометрів дороги за кошти міжнародних фінансових організацій. Плюс ще 15 кілометрів. Всього ми відремонтуємо 60 кілометрів цього року. Також в цьому році ми оголошуємо тендер на ремонт іншої частини дороги Київ-Одеса на суму близько 2,5 мільярда гривень. Загалом за два роки буде 3,2 мільярда гривень. По завершенню робіт наступного року дорога буде в нормальному якісному стані", - сказав він.

Прем'єр нагадав, що останній ремонт траси Київ-Одеса був завершений у 2004 році, але з того часу за нею не доглядали належним чином.

"Тому за 10 років вона зруйнувалася", - додав Гройсман.

Також прем'єр підкреслив, що в цьому році продовжується ремонт доріг по всій країні.

Як повідомляв УНІАН, у лютому цього року уряд виділив на ремонт доріг додатково 550 мільйонів гривень, з яких 300 мільйонів гривень спрямовано на трасу Київ-Чоп, а 250 мільйонів гривень - на трасу Київ-Одеса.

Також в інтерв'ю УНІАН виконуючий обов'язки голови "Укравтодору" Славомір Новак заявив, що розраховує, що компанія "Альтком", яка у 2013 році виграла тендер на капітальний ремонт на ділянці автомобільної дороги M05 Київ-Одеса, але досі ремонт не завершила, і цьогоріч закінчить роботи на трасі.