Ілюстрація REUTERS

На будівництво автобану з Києва в Одесу необхідно 1 мільярд доларів, заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ході інспекції автодоріг.

Читайте такожГройсман назвавши вартість транспортного коридору з країнами Балтії

"Це питання (створення автобану з Києва до Одеси) не одного року. Також питання щодо грошей. Автобан вимагає щонайменше одного мільярда доларів. Тому ми проводимо переговори з міжнародними фінансовими організаціями для того, щоб залучати додаткові кошти", - сказав він.

Відео дня

Гройсман повідомив, що наступного року на дорогу Київ-Одеса буде спрямовано 2,5 мільярда гривень фінансових організацій.

Прем'єр додав, що зараз на дороги витрачаються гроші українських платників податків (Дорожнього фонду) та міжнародних фінансових організацій.

Як повідомляв УНІАН, у лютому цього року уряд виділив на ремонт доріг додатково 550 мільйонів гривень, з яких 300 мільйонів гривень спрямовано на трасу Київ-Чоп, а 250 мільйонів гривень - на трасу Київ-Одеса. Виконуючий обов'язки голови "Укравтодору" Славомір Новак розраховує, що компанія "Альтком", яка у 2013 році виграла тендер на капітальний ремонт на ділянці автомобільної дороги M05 Київ-Одеса, але досі ремонт не завершила, цьогоріч закінчить роботи на цій трасі.