Особливе видання BMW M5 Edition 35 Years присвячене 35-річчю моделі / фото BMW

«Заряджений» седан BMW M5 отримав лімітовану версію Edition 35 Years. Всього буде побудовано 350 таких автомобілів, кожен з яких отримає найпотужніший в історії моделі двигун, елементи декору з каталогу BMW Individual і анодовані золотом декоративні панелі.

Читайте такожBMW показала дизайн свого найменшого автомобіля

Особливе видання BMW M5 Edition 35 Years присвячене 35-річчю моделі і засноване на M5 Competition. Під капотом седана встановлений 4,4-літровий бітурбомотор V8, який, як і на звичайній версії, видає 625 кінських сил і 750 Нм. Ювілейна «Ем-п'ять» також оснащена повним приводом M xDrive і активним диференціалом задньої осі. Час розгону до «сотні» — 3,3 секунди, до 200 — 10,8 секунди, пише motor.ru.

Відео дня

Відмінність від стандартної M5 Competition полягає в забарвленні кузова Frozen Dark Grey з каталогу BMW Individual зі спеціальною пігментацією і матово-шовковою поверхнею, нових 20-дюймових колесах кольору Graphite Grey і гальмівних супортах, пофарбованих у чорний глянсовий (також доступна карбон-кераміка з золотистими супортами). У салоні седана встановлені мультиконтурні M-крісла, в обробці використовується шкіра, а алюмінієво-карбонові панелі анодовані золотом. На пороги нанесені написи M5 Edition 35 Jahre, а на кришку підсклянника — M5 Edition 35 Jahre 1/350.

У продажу на основних ринках спецверсія з'явиться в липні цього року.

Нинішнє покоління BMW M5 — шосте за рахунком. Перше вийшло в 1985 році і було побудовано на базі 535i (E28). Седан оснащений шестициліндровим рядним двигуном об'ємом 3,5 літра від M1, який видавав 286 кінських сил і 340 Нм крутного моменту. З місця до «сотні» машина розганяється за 6,9 секунди.