За два роки в країні побудували 6800 км доріг - Гройсман / фото УНІАН

Україна в 2017-2018 роках, завдяки реалізації п'ятирічної стратегії уряду, побудувала більше доріг, ніж за попередні десять років.

Читайте такожВ Україні планують передати на баланс областей дороги територіального значення

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Відео дня

«Ми в 2017-2018 роках побудували 6800 кілометрів доріг. Можна сказати, що за попередні десять років було зроблено набагато менше», - сказав він.

При цьому прем'єр додав, що завданням на 2019-2021 роки є об'єднання відремонтованими дорогами всіх обласних центрів країни.

Прем'єр зазначив, що стратегія уряду в дорожній сфері передбачає нормальне сполучення між райцентрами, обласними центрами, з подальшим виходом на транснаціональні магістралі.

«Ось ідеологія і стратегія, яку ми сповідуємо, яку будемо реалізовувати», - наголосив він.

Гройсман повідомив, що за попередні два роки, серед іншого, відремонтовано дороги Львів - Тернопіль, Тернопіль - Хмельницький, Одеса - Рені, Київ - Харків - Довжанський, Дніпро - Решетилівка.

Як повідомляв УНІАН, за даними «Укравтодору», на будівництво, реконструкцію і ремонт доріг державного значення в 2019 році буде спрямовано близько 20 мільярдів гривень із загальної суми в 34,4 мільярда гривень на дороги державного значення, що її закладено в Дорожньому фонді.

Загалом на ремонт і будівництво доріг місцевого і державного значення в бюджеті передбачено понад 50 мільярдів гривень, що є рекордною сумою за всі роки незалежності нашої країни.