Ілюстрація REUTERS

Tesla таємно розробляє власні акумулятори для електромобілів, а також технології їх виробництва, щоб у перспективі знизити залежність від Panasonic.

Читайте такожУкраїнці попросили Ілона Маска вивести компанію Tеsla на наш ринок - він погодився

Про це повідомляє портал ITC.ua з посиланням на CNBC.

Відео дня

"Розробка ведеться секретної дослідної лабораторії Tesla, розташованої неподалік від заводу компанії у Фримонте, де збираються автомобілі Model 3, Model S і Model X", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дослідницька команда Tesla розробляє прототипи літій-іонних акумуляторів і супутнє виробниче обладнання для їх виробництва у великих обсягах. У травні 2019 року Tesla розмістила вакансії інженерів, які займаються розробкою акумуляторів, що також побічно підтверджує ці відомості.

На жаль, поки немає жодних подробиць, що дозволяє судити про успіхи Tesla в цьому дослідницькому проекті. Але вигоди, якщо в кінцевому підсумку Tesla розробить власні акумулятори, які повинні бути краще нинішніх моделей Panasonic, і налагодити їх масове виробництво, цілком очевидні. І тут мова не лише про фінансову вигоду. У теорії шляхом оптимізації в частині акумуляторів автомобілі Tesla зможуть розганятися ще швидше і проїжджати на одному заряді акумулятора великі дистанції.

Зрозуміло, що зараз не може бути й мови про припинення співпраці Tesla і Panasonic. Принаймні, в короткостроковій перспективі. Автомобільний бізнес Ілона Маска знаходиться в дуже великій залежності від японського виробника. Більше схоже на те, що Tesla готує запасний план на всяк випадок, що є цілком розумним рішенням, адже повна залежність від однієї компанії - це досить ризиковано. До того ж, у світлі останніх подій цей крок виглядає цілком логічним.