Ціни на АЗС падають / фото УНІАН

У найближчі кілька тижнів можна очікувати продовження тренду на зниження цін дизельного пального і бензину приблизно на 2-3 грн, оскільки динаміка світових цін також показує зниження.

Читайте такожАнтимонопольний комітет оштрафував мережі АЗС за змову на ринку нафтопродуктів

Таку думку висловив директор консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн.

Відео дня

«Зниження цін на пальне в Україні почалося, і я думаю, воно продовжуватиметься. По дизельному пальному є потенціал у розмірі 2-3 грн на літрі в найближчі пару тижнів, а по бензину - до 2 грн на літрі. Знову ж таки, якщо не буде різкої зміни світової кон'юнктури, але наразі вона стабільна», - сказав експерт.

За його словами, якщо порівняти динаміку світових цін і цін на автозаправних станціях в Україні, то з певним часовим лагом, але відповідність світовій динаміці завжди є.

Як повідомляв УНІАН, низка мереж АЗС в Україні з 3 по 4 липня знизили ціни на бензини і дизельне пальне ще на 0,5-1 грн за літр. Зниження цін на АЗС почалося на початку липня, коли протягом 2-3 липня вартість бензину і ДП у роздробі знизилася на 0,2-0,8 грн/л.

На початку липня представник президента в уряді Андрій Герус закликав учасників ринку знизити роздрібні ціни на дизпальне слідом за оптовими.

За його словами, з початку червня на ринку дизеля спостерігається істотне зниження ціни в оптовому сегменті, яке не отримало свого відображення в зниженні роздрібної ціни.