Ілюстрація REUTERS

У бразильському місті Ітажаї поліцейські виявили фабрику з виробництва реплік автомобілів Ferrari та Lamborghini. Люксові спорткари реалізовувалися по всій країні за вісім відсотків від вартості реальної моделі.

Читайте такожFerrari представила 1000-сильний гібридний суперкар (фото, відео)

Замовлення на продукцію можна було залишити через соцмережі, повідомляє Autonews з посиланням на ND+.

Відео дня

Власниками підприємства виявилися батько і син, їхні імена не називаються. Поки їх відпустили під підписку про невиїзд, а фабрика закрита поліцією. В момент затримання на підприємстві правоохоронці знайшли вісім готових суперкарів, а також комплектуючі. Всі вони конфісковані поліцією. Ціни на автомобілі починалися від 180 тис. доларів.

У свою чергу, представники Ferrari та Lamborghini вже написали заяву в поліцію про нелегальне копіювання італійських автомобілів. Однак, швидше за все, бразильських підприємців очікує лише великий штраф.

Копіювання екстер'єрів популярних іноземних автомобілів поширене в Китаї. Зокрема, фірма Landwind випускає компактний кросовер, який є клоном Range Rover Evoque. У свою чергу, компанія Changan випустила нову модель під назвою X70A, яка є копією позашляховика Land Rover четвертого покоління. Крім того, марка Zotye збирається випустити точну копію купеподібного SUV компанії Mazda CX-4.