Mazda представить першу серійну електричну модель наступного року / фото electrek.co

Компанія Mazda почала дорожні випробування своєї першої повністю електричної моделі. Шпигунські знімки автомобіля,який  не має патрубки випускної системи, були зроблені в Норвегії та розміщені на сайті Electrek.

Читайте такожMazda привезла до Женеви новий кросовер (фото)

Фотограф, який зробив знімки, також зазначив, що машина під час їзди видавала характерний звук, властивий машин з електричними силовими установками. Що стосується самого автомобіля, то він нагадує закамуфльований кросовер CX-5, передає Autonews.

Відео дня

Раніше повідомлялося, що компанія Mazda представить першу серійну електричну модель наступного року. При цьому передбачається, що це буде самостійний автомобіль, а не «зелена» версія вже існуючої машини. За попередніми даними, технології та системи, які будуть використані в електромоторі, розроблять спільно з компанією Denso.

фото electrek.co

Mazda також зосередиться на створенні гібридів з можливістю підзарядки батарей від побутової електромережі. Силова установка буде розроблена на базі одного з двигунів нового сімейства SkyActive-X. В такому моторі паливно-повітряна суміш може займатися в циліндрі в процесі стиснення, як це відбувається в дизельних силових агрегатах.