Lamborghini показала свій найпотужніший в історії спорткар / фото Lamborghini

Компанія Lamborghini розсекретила свій перший в історії гібридний спорткар під назвою Sian. Публічний дебют автомобіля відбудеться на автосалоні у Франкфурті 10 вересня.

Читайте такожPorsche презентувала свій перший електрокар Taycan (фото)

Новинка буде випущена обмеженим тиражем в 63 примірники. Ціна на машину становить 3,6 млн доларів. На даний момент всі примірники Sian вже розкуплені, пише Autonews.

Відео дня

До складу гібридної силової установки новинки увійшов 6,5-літровий безнаддувний двигун V12 з віддачею 775 кінських сил. Цей мотор також використовується на Aventador SVJ. Агрегат працює разом з електромотором потужністю 34 кінські сили і семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Сумарна віддача машини становить 819 кінських сил. Тяга передається на всі колеса.

Живиться система не від літій-іонної батареї — вперше для цього використовується суперконденсатор. Пристрій розташовується між пасажирською капсулою і двигуном для кращого розподілу ваги. Суперконденсатор в три рази могутніший і в три рази легший за звичайний акумулятор. Заповнювати енергію можна під час кожного гальмування з допомогою особливої системи рекуперації. Застосовувати її можна для підвищення потужності при розгоні на швидкості до 130 км на годину. Це нововведення є власною розробкою інженерів Lamborghini.

Розгін до 100 км/год у суперкара займає 2,8 секунди, максимальна швидкість — 350 км на годину. За цими параметрами новинка не відрізняється від Aventador SVJ. При цьому розгін з 30 до 60 км/год і з 70 до 120 км/год займає у Sian на 0,2 і 1,2 секунди менше завдяки новій системі заощадження енергії.

«За допомогою цього автомобіля ми поставили перед собою завдання створити найкраще гібридне рішення для суперспортивного автомобіля Lamborghini. Це наш перший крок у новій стратегії електрифікації», — розповів головний технічний директор Lamborghini Мауріціо Реджіані.

фото Lamborghini
фото Lamborghini

Дизайн новинки нагадує концепт Terzo Millennio, показаний у листопаді 2017 року. Крім того, ряд елементів взято від нинішнього флагмана італійської компанії Aventador, а також від ексклюзивного суперкара Centenario. Автомобіль отримав великі повітрозабірники і великий передній спліттер з вуглецевого волокна.