Кличко вважає, що в разі збоїв кияни повинні мати резервний варіант оплати проїзду в транспорті  / Фото kiev.klichko.org

Мер столиці Віталій Кличко наполягає на створенні резервного варіанту оплати проїзду в наземному транспорті та метро на випадок збоїв електронного квитка Kyiv Smart Card. Про це повідомляє прес-служба міської адміністрації.

"Впроваджуючи систему електронного квитка в громадському транспорті, місто обов’язково повинне мати резервний варіант роботи на випадок можливих збоїв програм та зовнішнього втручання у систему. Інакше це може призвести до масштабних збоїв у роботі транспортної системи міста", - цитує прес-служба Кличка.

Читайте такожВ Україні збільшили відстань між новими станціями метро

Відео дня

За його словами, процес впровадження електронного квитка розпочався у квітні минулого року, і система тестується досі.

"За результатами восьми місяців дослідної експлуатації, вона (система Kyiv Smart Card - УНІАН) показала стабільну роботу", - зазначив Кличко.

Відповідно до даних прес-служби, в систему вже підключили 10 станцій київського метрополітену, де можна придбати, поповнити та скористатися електронним квитком («Хрещатик», «Театральна», «Майдан Незалежності», «Академмістечко», «Лісова», «Арсенальна», «Теремки», «Видубичі», «Сирець» і «Почайна»). Також існує мобільний додаток KyivSmartCity для безконтактної оплати проїзду в метро і наземному транспорті.

Також система адаптована до прийому картки киянина, але водночас не розв'язане питання з учнівськими, студентськими та пільговими проїзними.

«Досі не вирішене питання фінансування виготовлення електронного квитка учня. Як і питання забезпечення студентськими квитками. Також залишається актуальним затвердження алгоритму видачі електронних квитків громадянам пільгових категорій, які не мають та не можуть отримати муніципальні картки», - зазначив мер столиці", - цитує прес-служба Кличко.

Як повідомляв УНІАН, з 1 листопада в Києві припинять продаж паперових квитків у наземному транспорті, а в метрополітені – жетонів і зелених безконтактних карток. Оплатити поїздку можна буде за допомогою єдиного електронного квитка (Kyiv Smart Card, разовий QR-квиток) або «Картки киянина».