В Україні можуть повернути обов'язковість техогляду автомобілів / фото УНІАН

Повернення в Україні обов'язкового техогляду особистого автотранспорту не допоможе знизити аварійність на дорогах, але створить додаткове джерело корупції.

Таку думку висловив автоюрист Денис Конюшко, аналізуючи відповідну ініціативу української влади, передає «Обозреватель».

Читайте також24 тисячі кілометрів за п'ять років: Кабмін озвучив плани ремонту автодоріг

Відео дня

"Заради справедливості варто сказати, що повернення техогляду – це ідея не наших чиновників, а тієї угоди, яку ми підписали з Євросоюзом. Відповідно до неї, ми повинні повернути технічний огляд. Чим люди думали, коли підписували цю угоду – інше питання", – зазначив юрист.

Конюшко назвав це рішення неправильним і пояснив, що лише 0,3% від загальної кількості ДТП трапилися внаслідок поганого технічного стану автомобіля.

За його словами, в Україні після скасування обов'язкового техогляду з 2011-го по 2019 рік кількість аварій "не те що збільшилася, а навіть зменшилася".

"Автомобіль – джерело підвищеної небезпеки і сам власник повинен у належний спосіб його підтримувати й експлуатувати, він несе за це відповідальність. Якщо просто прийти, заплатити 1000 або 2000 грн за наклейку, що ти пройшов техогляд, це не забезпечить відсутності ДТП", – заявив автоюрист.

Водночас експерт висловив переконання, що техогляд повернуть, оскільки українська влада "хоче виконати вимоги ЄС".