Міністр інфраструктури Владислав Криклій / фото УНІАН

Міністерство інфраструктури запропонує Верховній Раді скасувати ПДВ для авіаперевезень всередині України, що знизить вартість квитків на рейси.

Про це в ефірі телеканалу «1+1» заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Ми плануємо внутрішніх перевізників заводити, в тому числі інші компанії. Ще пропонуватимемо Верховній Раді скасувати податок на додану вартість на внутрішні перевезення. Тому що якось дивно виглядає, що на міжнародні перевезення немає ПДВ, а на внутрішні є», - сказав він.

Відео дня

При цьому міністр зазначив, що через високу вартість квитків деякі регіони України не мають авіасполучення.

Читайте такожАвіаперевезення в Україні: з яких аеропортів найбільше літають

«На Закарпаття літає лише один літак. Такі рейси збиткові. За сезон 5 млн грн компенсації на користь авіакомпанії повинна зробити місцева держадміністрація, тому що рейси збиткові. Кажуть, що мало літаків, але ці рейси недозавантажені, тому що дорого», - підкреслив Криклій.

Як повідомляв УНІАН, раніше Криклій повідомив, що Міністерство інфраструктури розробляє механізм компенсацій українським авіакомпаніям, які змушені облітати територію Російської Федерації.

У жовтні 2015 року Україна заборонила польоти російських авіакомпаній в Україну, а також транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України. У відповідь Російська Федерація як дзеркальний захід запровадила заборону на польоти українських авіакомпаній до міст Росії. Також українські компанії змушені облітати територію Росії під час польотів до інших країн.

Нагадаємо, в першому півріччі 2019 року по кількості перевезених авіапасажирів Україна піднялася на друге місце серед країн Східної Європи.