Українські аеропорти за півроку обслужили 10,7 млн осіб / фото УНІАН

У першому півріччі 2019 року за кількістю перевезених авіапасажирів Україна піднялася на друге місце серед країн Східної Європи.

Про це передає НВ Бізнес з посиланням на дослідження pasazer.com.

Читайте такожАвіаперевезення в Україні: з яких аеропортів найбільше літають

Відео дня

У цьому рейтингу із 10 країн Україна вперше обігнала Румунію, але істотно відстає від Польщі.

За 6 місяців 2019 року через польські аеропорти пройшло 22,3 млн пасажирів (+8% рік до року). Українські аеропорти обслужили 10,7 млн осіб (+20%), румунські - 10,5 млн осіб (+8%). На 4-му і 5-му місцях Чехія та Угорщина з показниками 8,1 млн осіб (+5%) і 7,6 млн осіб (+9%) відповідно.

Наголошується, що практично всі аеропорти України в 2019 році наростили пасажиропотік.

Насамперед йдеться про  аеропорт «Бориспіль», який зайняв 6-те місце серед найбільших аеропортів Східної Європи. У 1 півріччі він обслужив 6,7 млн ​​пасажирів (+20%). 

Другий за величиною аеропорт України - МА «Київ» ім. Сікорського (Жуляни). Тут наразі обслужили 1,33 млн осіб (+16%).

Третій аеропорт країни - ДП «МА «Львів» ім. Д. Галицького». До кінця червня через нього пройшло майже 950 тисяч пасажирів (+45%). До того ж, львівський аеропорт обігнав Познань і Братиславу.

На думку дослідників, ситуація в сегменті пасажирських авіаперевезень у Східній Європі в цілому буде сильно залежати від України. Якщо країна буде економічно й політично стабільною, то з урахуванням її потенціалу - особливо кількості населення - ринок зростатиме швидкими темпами.