Електрокар Mazda отримав незвичайні двері в стилі RX-8 / фото Mazda, motor1.com

Компанія Mazda представила прототип електричного кросовера MX-30, серійна версія якого стане першим масовим «зеленим» автомобілем в історії японської марки. Прем'єра новинки відбулася в рамках Токійського автосалону.

Читайте такожPorsche показала, як робить свій електрокар на «заводі майбутнього» (відео)

Габаритна довжина кросовера становить 4395 мм, ширина — 1795 мм, а висота — 1570 міліметрів. Розмір колісної бази дорівнює 2655 міліметрам, пише Autonews.

Відео дня

Відмінною особливістю кросовера стали невеликі задньопетельні двері, що відкриваються проти напрямку руху. Зокрема, таке рішення використовувалося на спорткарі RX-8, який японці випускали з 2003 по 2012 рік. Зовнішність Mazda MX-30 стала подальшим розвитком фірмової дизайнерської філософії Kodo. Плюс до всьому деякі стилістичні рішення запозичать у сімейства Mazda3 нового покоління.

Електрична система e-Skyactiv складається з агрегату, що видає 105 кВт (143 к. с.) і 265 Н·м крутного моменту. Електромотор живить блок літій-іонних акумуляторів на 35,5 кВт·год, що дозволяє проїхати без підзарядки до 200 кілометрів. За допомогою спеціальної системи поповнити запас батарей з 0% до 80% можна за 30-40 хвилин.

Під електричну силову установку адаптували фірмову систему контролю тяги G-Vectoring, яка може за необхідності зменшувати крутний момент для збільшення навантаження на передню вісь. В такому випадку збільшується пляма контакту шин, що дозволяє проходити повороти з меншими креном.

За попередніми даними, прийом замовлень на серійний MX-30 розпочнеться влітку наступного року, а перші автомобілі доберуться до європейських покупців на початку 2021 року.