Ілюстрація REUTERS

Державна митна служба України (ДМС) запустила онлайн сервіс розрахунку митної вартості і платежів при митному оформленні автотранспортних засобів.

Читайте такожУкраїнці почали більше купувати нові авто: ТОП-5 лідерів продажів

Голова служби Максим Нефьодов на своїй сторінці в мережі Facebook, повідомив, що в базі сервісу доступна цінова інформація щодо більш ніж 2,3 тис. моделей.

Відео дня

"Виклали в тестовий доступ калькулятор орієнтовної митної вартості та платежів при оформленні авто. Сервіс підтягує дані щодо мінімальної, середньої та максимальної вартості вказаного авто за 2018-2019 роки на основі реальної інформації мільйона машин більш ніж 2300 моделей. Це робоча база тих авто, що були оформлені на митниці, її почистили вручну від помилок і одруківок, тому цей процес і зайняв на 1.5 місяці довше очікуваного", - написав Нефьодов, закликавши користувачів сервісу повідомляти про виниклі помилки або труднощі в роботі з сервісом з мета виправлення.

Даний сервіс розрахунку митної вартості і платежів при розмитненні автомобілів доступний за посиланням: https://calc.customs.gov.ua

"Що мається на увазі «за 2018-2019»? Скажімо, Форд Фокус 2.0 2012 р. випуску в 2013 коштував одні гроші, а зараз - зовсім інші. Машина по параметрах не змінилась, але брати цифри за 2013-й і застосовувати на 4.11.2019 не можна. Тому беремо оформлення за відносно недавній проміжок часу, за який знецінення не таке суттєве", - додав очільник Митної служби.

Відзначимо, що на даний момент сайт не працює, можливо "впав" від напливу бажаючих.

false

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає розмитнення автомобілів на європейських номерах за новою формулою.

Раніше представники громадської організації «АвтоЄвроСила» повідомили, що розробляється законопроект, який передбачає розмитнення авто за близько 35% від його вартості з урахуванням всіх податків. Зокрема, завдяки скасуванню коефіцієнту віку в чинній формулі розмитнення.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів відклав введення штрафів для власників нерозмитнених авто на єврономерах, так званих "евроблях", до 1 січня 2020 року.

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією на початку жовтня вимагали від Верховної Ради зареєструвати їх законопроект про доступне розмитнення автомобілів на єврономерах, визнати цей законопроект як невідкладний і передати його на голосування в парламент.