В Україні можуть ухвалити новий закон про розмитнення авто / фото УНІАН

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який передбачає розмитнення автомобілів на європейських номерах за новою формулою.

Читайте такожУ поліції розповіли, як штрафують власників «євроблях»

Як ідеться на офіційному сайті парламенту, відповідний законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів та приведення умов оподаткування до загального режиму акцизних зборів Європейського Союзу» зареєстровано за номером 2342.

Відео дня

Відзначається, що законопроект спрямовано на розгляд транспортного комітету Верховної Ради.

Раніше представники громадської організації «АвтоЄвроСила» повідомили, що розробляється законопроект, який передбачає розмитнення авто за близько 35% від його вартості з урахуванням усіх податків. Зокрема, завдяки скасуванню коефіцієнту віку в чинній формулі розмитнення.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів відклав введення штрафів для власників нерозмитнених авто на єврономерах, так званих «єевроблях», до 1 січня 2020 року.

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією на початку жовтня зажадали від Верховної Ради зареєструвати їх законопроект про доступне розмитненні автомобілів на єврономерах, визнати цей законопроект як невідкладний і передати його на голосування в парламент.