Київське метро за останні п'ть років "мінували" сотні разів / фото УНІАН

У Києві за останні роки зафіксовано сотні анонімних дзвінків з повідомленнями про мінування станцій метро.

Про це розповіла прес-секретар Київського метрополітену Наталія Макогон, передає «Обозреватель». За її словами, масові анонімні дзвінки почалися п'ять років тому.

Читайте такожУ Києві "замінували" Центральний залізничний вокзал: всіх евакуйовано

Відео дня

"Київському метрополітену 59 років, і з цих 59 років 5 останніх є випадки мінування. Вони почалися в 2014 році. За цей час ми отримали 208 таких повідомлень. В останні роки, 2017-19, таких повідомлень близько 20 на рік. У попередні роки їх було значно більше. Але одне повідомлення може стосуватися, наприклад, трьох станцій. Тобто за одним повідомленням ми повинні закривати три станції", – розповіла Макогон.

"Це тримає в дуже великій напрузі наших пасажирів і наш колектив. Але ми все одно закликаємо пасажирів серйозно до цього ставитися", – підкреслила вона.

За словами прес-секретаря, такі дзвінки не надто впливають на пасажиропотік: "Якщо людина не змогла скористатися "Театральною", вона піде на "Золоті ворота", тому що швидше ніяк не доїде... Метро не стоїть. Якщо одна станція закрита, вся інша інфраструктура працює".

"Що стосується витрат, вони більше лягають на служби, які приїжджають. Є видаткова частина у рятувальників, у яких помилковий виклик, а бензин все одно потрібен, щоб машину заправити. Швидка допомога та інші служби, які залучаються – це їх витратні частини", – пояснила Макогон.