Прем'єра автомобіля відбудеться 22 листопада / фото Lexus

Компанія Lexus опублікувала тизер своєї першої серійної моделі з повністю електричною силовою установкою. Прем'єра автомобіля відбудеться 22 листопада на автосалоні в китайському Гуанчжоу.

Читайте такожLexus показав оновлений кросовер RX (фото)

За попередніми даними, ця машина буде представляти собою «зелену» версію компактного кросовера UX, побудованого на новій модульній архітектурі TNGA. Запасу акумуляторів вистачить, щоб проїхати без підзарядки близько 400 кілометрів, пише Autonews.

Відео дня

В кінці жовтня Lexus представив на мотор-шоу в Токіо електричний концепт-кар LF-30, покликаний дати уявлення про технології та дизайнерські рішення, які застосують ближче до 2030 року на майбутніх серійних моделях японського бренду.

Концепт-кар масою 2400 кг оснастили чотирма електричними моторами — по одному на кожному колесі. В сумі агрегати здатні видавати 544 к.с. і 700 Н·м крутного моменту. Тяга може передаватися як на всі чотири колеса, так і на кожну з двох осей окремо.

В основі цього автомобіля лежить нова платформа, яка буде використана на електрокарах Toyota і Lexus наступного покоління. Передбачається, що перші серійні машини на новому шасі дебютують у 2022 році.