Салон автомобіля має «лімузинне» компонування / фото Lexus

Компанія Lexus представила модель LM, яка стала першим мінівеном в історії японського бренду. Новинка дебютувала в рамках мотор-шоу в Шанхаї.

Читайте такожVolkswagen представив два нових купе-кросовера

Автомобіль є розкішнішою перелицьованою версією Toyota Alphard, з яким Lexus LM розділив основні вузли і агрегати, пише Autonews.

Зовні від свого платформного «донора» мінівен відрізняється величезними фірмовими радіаторними гратами, головними фарами, виконаними в стилі флагманських моделей ES і LS нового покоління, іншими хромованими колесами, а також зміненої задньою частиною кузова.

Салон автомобіля має «лімузинне» компонування — водійський і пасажирський відсік розділені спеціальною перегородкою, в яку вмонтовано великий 26-дюймовий дисплей, годинник, холодильник і спеціальний відсік для парасольок. Пасажири розташовуються на двох роздільних шкіряних кріслах, розділених підлокітником зі спеціальною сенсорною панеллю, через яку здійснюється управління більшістю функцій автомобіля.

Надалі у Lexus LM з'явиться семимісна модифікація з трьома рядами сидінь, призначена для «бізнесменів, які зможуть використовувати автомобіль як для ділових, так і для сімейних поїздок».

Всього буде доступно два силових агрегати. Версію LM 350 оснастять 3,5-літровим бензиновим атмосферником V6 потужністю 300 кінських сил. Варіант LM 300h укомплектують гібридною силовою установкою, в якій 2,5-літровий мотор буде працювати в парі з електричним агрегатом. Сумарна віддача становитиме 200 кінських сил. Обидві версії будуть доступні як з переднім, так і з повним приводом.

Lexus LM буде призначений в першу чергу для Китаю і деяких ринків Південно-Східної Азії. Чи з'явиться мінівен в інших регіонах світу, поки невідомо.

Як повідомляв УНІАН, у Китаї у вівторок, 16 квітня, відкрився 18-й Шанхайський міжнародний автосалон (Auto Shanghai 2019), який проводять раз у два роки.