В Україні відновлять близько 4 тисяч кілометрів доріг / фото M. Salo

Наступного року в Україні буде відремонтовано та побудовано близько 4 тисяч км доріг, заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій у ході прес-конференції.

Читайте такожМіністр інфраструктури назвав дороги, які почнуть ремонтувати наступного року

«У нас зрозуміла логіка відновлення доріг - з'єднуємо між собою обласні центри та районні центри з обласними. Малий і середній бізнес працює в межах області, дороги повинні створити додатковий імпульс для бізнесу. Але людям більше доводиться їздити своїм містом або районом. Разом з місцевою владою робимо дороги між населеними пунктами і районами. І головне - робимо дорогу до кожної опорної школи, лікарні, інших соціальних об'єктів», - цитує Криклія прес-служба Мінінфраструктури.

Відео дня

За словами міністра, мета уряду - за кілька років зробити реальною подорож з Харкова до західного кордону машиною за 10 годин.

Також, за словами Криклія, завданням міністерства є не тільки створення нових якісних доріг, але й їх захист від руйнування перевантаженими фурами.

«Планується надалі запроваджувати сучасні системи контролю - зважування вантажівок у русі. Це елемент smart roads, коли технології фіксують перевантаження, економлячи людські ресурси. Людина вже майже не потрібна, система автоматично фіксує перевантаження. Цього року працюють 6 таких комплексів, у 2020 їх буде 20, за кілька років - 150. Завдяки їм буде зникати корупція», - зазначив міністр.

Також він повідомив, що Мінінфраструктури планує подбати про зниження на 30% аварійності на українських дорогах.

«Для цього в 2020 році фінансування програми безпеки буде збільшено удвічі - до 3, 2 млрд грн. Це дозволить забезпечити створення та встановлення близько 1600 пішохідних переходів і освітлення на 1500 пішохідних переходах; 90 світлофорів з табло, які вимірюють швидкість руху перед в'їздом у населені пункти, і 35 світлофорів на нерегульованих пішохідних переходах для доріг з інтенсивним рухом; засоби примусового зниження швидкості руху на 42 об'єктах; 440 об'єктів з розміткою зі світловідбиваючим елементом; 270 рішень кільцевого типу; 31 амортизаційний відбійник; закупівлю 200 одиниць спеціальної аварійно-рятувальної техніки для ДСНС», - зазначив міністр.

Також Криклій повідомив, що для введення автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху для автомобільних доріг державного значення передбачено понад 300 комплексів.

«Щоб зберегти людські життя, планується заборонити для перевезення пасажирів використання переобладнаних автобусів, транспортних засобів, не обладнаних ременями безпеки (крім міських маршрутів) автобусів, а контроль за дотриманням робочого часу водіями будуть забезпечувати автоматичні пристрої. І, нарешті, оновлена «Укртрансбезпека» стане гарантом дотримання правил пасажирських перевезень, а не джерелом чиїхось доходів», - підкреслив міністр.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів у рамках доопрацьованого до другого читання у Верховній Раді проекту державного бюджету України на 2020 рік закладає 73,7 млрд грн на розвиток українських доріг.

За підсумками 2018 року в Україні відновлено 3,8 тис. км доріг.