Дорожній фонд виділить на ремонт доріг майже 32 мільярди гривень / фото УНІАН

Кабінет Міністрів України затвердив перелік об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення до 2020 року.

Читайте такожЕксперт назвавши вартість приведення всіх українських доріг до належного стану

Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури, відповідне рішення було затверджено на засіданні уряду.

Відео дня

Зазначається, що в першу чергу передбачається виконання ремонтно-будівельних робіт на найзруйнованіших ділянках автомобільних доріг на основних маршрутах та продовження будівництва та ремонту об'єктів, роботи на яких розпочато у минулі роки, зокрема: М-12 Стрий - Тернопіль - Кропивницький - Знам'янка (через місто Вінницю), Н-31 Дніпро - Царичанка - Кобеляки - Решетилівка, Будівництво південного обходу місто Дніпра, Н-26 Чугуїв - Мілове (через місто Старобільськ), Н-23 Кропивницький - Кривий Ріг - Запоріжжя, Н-14 Олександрівка - Кропивницький - Миколаїв, Н-11 Дніпро - Миколаїв (через місто Кривий Ріг), Н-03 Житомир - Чернівці.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, у 2020 році з Дорожнього фонду буде спрямовано 31,528 мільярда гривень на фінансування робіт з будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення.

"Урядом уже затверджено перелік таких об'єктів. Буде відновлено 1345 кілометрів доріг державного значення та 3711 погонних метрів мостів. Крім доріг державного значення будуть відновлюватися також й дороги місцевого та територіального значення. Наша мета - відремонтувати 4 тисячі кілометрів доріг за 2020 рік", - цитує прес-служба Криклія.

Як повідомляв УНІАН, за 2019 рік в Україні відновлено 2407,5 кілометра доріг, зокрема, відремонтовано та побудовано 930,5 кілометра доріг державного значення.