В Україні в 2019 році відновлено 2,4 тис. кілометрів автошляхів / Фото УНІАН

За 2019 рік в Україні відновлено 2407,5 км автодоріг, у тому числі відремонтовано та побудовано 930,5 км доріг державного значення.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор).

Читайте такожГончарук: дорогами потрібно зшити країну, це завдання №1 у 2020 році (відео)

Відео дня

«У 2019 «Укравтодор» ввів в експлуатацію 930,5 км відремонтованих і побудованих доріг державного значення. Види ремонту на дорогах державного значення: будівництво та реконструкція - 34,8 км; капітальний ремонт - 82,1 км; поточний середній - 813,6 км. Обласні державні адміністрації ввели в експлуатацію 1477 км доріг місцевого значення», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі відзначили, що основними проектами «Укравтодору» в 2019 році були: Н-08 Запоріжжя - Маріуполь, М-21 Виступовичі - Житомир - Могилів-Подільський, М-12 Стрий - Тернопіль - Хмельницький - Вінниця - Кропивницький - Знам'янка, будівництво та реконструкція дороги Н-31 Дніпро - Царичанка - Кобеляки - Решетилівка, Н-11 Дніпро - Кривий Ріг - Миколаїв, Н-14 Олександрівка - Кропивницький - Миколаїв, М-05 Київ - Одеса, Р-51 Мерефа - Лозова - Павлоград.

Також повідомляється, що цього року в Україні буде відремонтовано більш як 4 тис. км доріг державного і місцевого значення.

Відзначається, що основними проектами «Укравтодору» в 2020 році стануть будівництво першої черги мосту через Дніпро в Запоріжжі, реконструкція до категорії швидкісного шосе траси Н-31 Дніпро-Решетилівка, реконструкція до категорії швидкісного шосе Північної об'їзної дороги Житомира по трасі М-06, продовження реалізації проекту GO Highway (у Вінницькій і Хмельницькій областях), завершення реконструкції до категорії швидкісного шосе дороги М-03 на ділянці Лубни - Полтава - Валки, завершення будівництва південно-західного об'їзду Полтави, капітальний ремонт траси М-01 на ділянці Київ - Кіпті, ремонт траси Н-23 на ділянці Кропивницький - Кривий Ріг, завершення ремонту траси Н-11 Дніпро - Кривий Ріг - Миколаїв тощо.

«Також буде проведено міжнародні тендери, і очікуємо початку робіт на проектах капітального ремонту траси М-05 Київ - Одеса в Черкаській області та будівництва північного об'їзду міста Львів за рахунок кредитів ЄБРР і ЄІБ», - повідомили в «Укравтодорі».

Як повідомляв УНІАН, "Укравтодор" планує протягом трьох років відновити 7 тис. км доріг державного значення, які знаходяться в аварійному стані.