Ілюстрація REUTERS

Компанія Volkswagen придумала, як уникнути штрафів за невиконання вимог зі зниження рівня шкідливих викидів. Вона продаватиме свої електрокари своїй же компанії з короткострокової оренди автомобілів.

Читайте такожНазвані найбільші автовиробники світу: Volkswagen знову ставши першим, за ним - Toyota

Про це повідомляє портал Motor.ru.

Відео дня

"Відповідно до законодавства Європейського союзу, всі автовиробники мають постійно знижувати рівень шкідливих викидів у своїх автомобілів. При цьому враховуються сумарні викиди, але не за випущеними машинами, а лише за тими, які були продані", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що норму регулярно знижують - у 2020 році вона вже становить 95 грамів вуглекислого газу на кілометр, тоді як у минулому році цей показник становив 130. Якщо автовиробник перевищує рівень шкідливих викидів, він зобов'язаний заплатити штраф: 95 євро за кожен зайвий грам викидів.

У підсумку керівництво Volkswagen придумало, як уникнути штрафів. Влітку 2019 року стало відомо, що в Німеччині запрацював фірмовий каршерінг WeShare, а зараз, пише видання Fortune, уклали договір на поставку машин самі з собою. Таким чином, компанія зможе і наповнити автопарк свого каршерінгу, і значно збільшити частку електромобілів в загальних продажах.

Сам сервіс поки що працює тільки в Берліні, в оренду можна взяти один з півтори тисячі електричних хетчбеків e-Golf і компактних електрокарів e-up!, однак у найближчому майбутньому WeShare повинен заробити та в інших європейських містах.