Наглядова рада УЗ оголосила конкурсний відбір нового голови правління компанії / фото УНІАН

Наглядова рада акціонерної компанії "Укрзалізниця" ухвалила рішення офіційно розпочати процес конкурсного відбору на посаду голови правління компанії і залучила провідну міжнародну компанію з підбору управлінського персоналу Boyden для допомоги у виконанні цього завдання.

Читайте також"Їх цікавить прибуток": міністр інфраструктури звинуватив керівництво УЗ у байдужості до пасажирських перевезень

Про це повідомили в прес-службі "Укрзалізниці".

Відео дня

«Відбір буде здійснюватись шляхом проведення відкритого і незалежного конкурсу, який не залишить жодної можливості для зовнішнього впливу. Переможці конкурсу будуть вибирати за такими критеріями: високий рівень компетенції; здатність вести "Укрзалізницю" вперед, враховуючи існуючі і, що не менш важливо, майбутні виклики, з якими буде стикатися компанія в процесі трансформації і вільного від корупції, конкурентного за витратами, ефективного оператора, керуючись принципами колегіальності та співробітництва з дотриманням кращих принципів і практик корпоративного управління», - цитує прес-служба голови наглядової ради "Укрзалізниці" Шевки Аджунера.

У повідомленні наголошується, що, враховуючи статус "Укрзалізниці" як одного з найбільших залізничних операторів в Євразії, очікується, що позиція голови правління буде цікавою для висококваліфікованих кандидатів з України та інших країн.

"Закликаємо кваліфікованих кандидатів подаватися на конкурс, і обіцяємо чесні та рівні умови для всіх учасників", - відзначили в компанії.

З питань участі в конкурсі, і за більш детальною інформацією прес-служба "Укрзалізниці" рекомендує звертатися безпосередньо в компанію Boyden.

Як повідомляв УНІАН, 29 січня за рекомендацією наглядової ради "Укрзалізниці" Кабінет міністрів України припинив повноваження голови правління компанії Євгена Кравцова і призначив члена правління Желько Марчека виконуючим обов'язки голови правління до обрання нового голови компанії.

Звільнений Кравцов заявив, що отримає за достроковий розрив трудового контракту «чималу» компенсацію, оскільки формальних підстав для звільнення не було.

В кінці грудня 2019 року Кравцов заявив, що написав заяву про відхід з "Укрзалізниці" для роботи у державному секторі.

Кравцов очолив "Укрзалізницю" в січні 2019 року, термін його контракту повинен був закінчитися в 2021 році.