Максимальна швидкість катера — 270 км на годину / фото Mercedes-AMG

Компанія Mercedes-AMG і суднобудівна компанія Cigarette Racing презентували новий спільний проект — швидкісний катер Tirranna AMG Edition, виконаний в стилі позашляховика G-Class.

Читайте такожПрибуток виробника Mercedes впавши у три рази

Прем'єра апарату відбулася в рамках міжнародної виставки яхт в Майамі, пише Autonews.

Відео дня

Tirranna AMG Edition отримав шість компресорних 4,6-літрових двигунів V8 Mercury Racing, кожен з яких розвиває 450 кінських сил. Таким чином, сумарна віддача агрегатів становить 2700 сил. Максимальна швидкість катера — 270 км на годину.

Спеціальний гіроскопічний стабілізатор дозволяє на 80% зменшити рівень крену під час хвилювання на морі. На носі та кормі катера встановлено ще по одному компактному низькообертовому мотору для маневрування на малих швидкостях під час швартування.

Інтер'єр Tirranna AMG Edition виконаний з використанням термостійких і світлопоглинаючих матеріалів. Приладова панель складається з декількох великих цифрових дисплеїв. У розпорядженні пасажирів диван, ліжко, холодильник, душова, а також 5200-ватна аудіосистема з 29 динаміками.

Крім Tirranna AMG Edition на виставці в Майамі дебютував Mercedes-AMG G63 Cigarette Edition, розроблений в рамках проекту. Він отримав спеціальне чорно-золотаве забарвлення кузова, як у катера, унікальні 22-дюймові колеса, а також особливий кенгурин спереду. Позашляховик оснащений тим же 4-літровим восьмициліндровим двигуном з двома турбінами, що розвиває 585 к. с. і 850 Н·м крутного моменту.