Мінінфраструктури не погодило поетапного подорожчання квитків в УЗ / фото УНІАН

Міністерство інфраструктури України не погодило планове поетапне підвищення тарифів з 1 березня на проїзд пасажирів залізничним транспортом.

Читайте такожВ "Укрзалізниці" похвалився продажами квитків через інтернет

Про це повідомили в прес-службі Мінінфраструктури з посиланням на голову відомства Владислава Криклія.

Відео дня

"Владислав Криклій зазначив, що індексацію тарифів планувалося здійснювати поетапно - з 1 березня по 31 грудня 2020 року для всіх категорій вагонів, крім першого класу поїздів "Інтерсіті+", але відповідний наказ Міністерством інфраструктури поки не узгоджений", - сказано в повідомленні.

У прес-службі з посиланням на Криклія зазначили, що надходження від пасажирських перевезень тільки на 43% покривають витрати на їх організацію.

Водночас залізниця не отримує від держави фінансування на оновлення пасажирського рухомого складу, як це передбачено у статті 10 Закону України "Про залізничний транспорт".

"До того ж вкрай низьким залишається рівень компенсацій з державного і місцевих бюджетів витрат на перевезення залізничним транспортом громадян пільгових категорій. Так, у 2019 році "Укрзалізниця" перевезла пільговиків майже на 1,07 мільярда гривень, в той час як компенсовано лише 136 мільйонів гривень, або 12,8%", - зазначили в міністерстві.

У прес-службі "Укрзалізниці" нагадали, що останній раз тарифи на пасажирські перевезення переглядалися у жовтні 2018 року.

У компанії також підкреслили, що в разі підвищення тарифів на пасажирські перевезення у 2020 році відомство має намір придбати 26 нових вагонів на загальну суму 600 мільйонів гривень та близько 500 мільйонів гривень витратити на модернізацію 40 вагонів.

Як повідомляв УНІАН, "Укрзалізниця" прогнозує, що до 2020 року збитки від пасажирських перевезень можуть досягти 14,3 мільярда гривень.