Ілюстрація REUTERS

Міністерство інфраструктури подаватиме в суд на авіакомпанії, які продали українцям, які перебувають за кордоном, квитки на зворотний рейс до України, однак відмовилися виконувати свої зобов'язання, з вимогою компенсувати витрачені на евакуацію наших громадян кошти.

Читайте такожУ МОЗ розповіли, хто контролюватиме кількість пасажирів у транспорті

Про це на брифінгу повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій. «Щодо перевізників, які намагаються скористатися цією ситуацією і закривати авіарейси, хочу нагадати всім про Чиказьку конвенцію та хочу сказати шановним авіаперевізникам, якщо вони продали квитки, то вони мають вивезти і повернути в Україну пасажирів. Ми в будь-якому разі їх повернемо, але якщо ми їх повернемо за свій рахунок, ми, звичайно, будемо звертатися з позовними вимогами для того, щоб компенсувати ці кошти», - сказав Криклій.

Відео дня

Він нагадав, що раніше Кабінет міністрів України встановив обмеження на ціни авіаквитків на час карантину, щоб унеможливити спекуляцію на цінах окремих авіакомпаній.

Криклій наголосив, що свого часу авіаперевізник Flydubai продав українцям квитки зі Шрі-Ланки до Дубая (ОАЕ) і з ОАЕ до Києва, проте досі не вивіз їх.

«Ми наполягаємо на тому, щоб авіакомпанія вивезла і повернула наших громадян. В іншому випадку ми їх, звичайно, терміново повернемо, але виставлятимемо компанії відповідні компенсації», - заявив глава Мінінфраструктури.

Він також зазначив, що за 16 і 17 березня аеропорт «Бориспіль» прийняв і відправив понад 56 літаків, які виконали рейси за різними напрямками, насамперед з Єгипту.

«За сьогодні-завтра ми будемо разом з нашими авіаперевізниками здійснювати багато рейсів для евакуації наших громадян і всіх повернемо», - підсумував міністр.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії в місті Ухань, збудником захворювання COVID-19 став новий тип коронавірусу, який згодом поширився далеко за межі Китаю.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу в світі.

Станом на ранок 17 березня в Україні зареєстровано 7 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. У Чернівецькій області - 4 випадки, у Києві - 2 і в Житомирській області - 1 (летальний).

11 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Карантин передбачає закриття навчальних закладів, закриття авіасполучення, а також заборону масових зібрань понад 200 осіб, яка стосується і спортивних, і культурних заходів.