Ілюстрація REUTERS

Велика детройтська трійка виробників — General Motors, Ford Motor і Fiat Chrysler — оголосили про тимчасове закриття своїх заводів на території США і низці інших країн Північної Америки у зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19. На цей крок компанії пішли під тиском профспілки UAW, яка наполягала на тому, щоб автовиробники забезпечили захист для робітників заводів.

Читайте такожToyota та Volvo зупинили автовиробництво через пандемію коронавірусу

Ford Motor закриє вісім заводів у США, Канаді та Мексиці до 30 березня. Як підкреслила компанія у своїй заяві, вони продовжують тісно співпрацювати з профспілками, особливо United Auto Workers, в пошуку того, як захистити здоров'я і забезпечити безпеку наших трудових кадрів, і водночас ми шукаємо рішення, здатні забезпечити своєчасну поставку автомобілів нашим замовникам», пише kommersant.

Відео дня

General Motors закриває 11 північноамериканських заводів, також поки до 30 березня. Після 30 березня компанія знову оцінить ситуацію і прийме рішення або про відновлення роботи заводів, або про продовження терміну їх закриття. Fiat Chrysler також зупинить шість своїх заводів в Північній Америці до кінця березня. Закриття торкнуться загалом 25 заводів і 150 тисяч робітників, які перебувають у профспілці.

Раніше 18 березня про закриття американських заводів оголосила Honda Motors. До цього призупинили виробництво в Європі Volkswagen, Renault, PSA, Daimler, Ford Motor, FCA, Lamborghini.