Желько Марчека звільнять після двох місяців роботи / фото УНІАН

Виконувач обов'язків голови правління «Укрзалізниці» Желько Марчек не виправдав довіри і буде звільнений з посади, яку він обіймає.

Читайте також«Укрзалізниця» призупинила пошук нового керівника через коронавірус

Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час онлайн прес-конференції.

Відео дня

«В «Укрзалізниці» є в.о. голови компанії. Але, на жаль, він не виправдав довіри і його найближчим часом буде звільнено. Це питання кількох днів», - сказав міністр.

При цьому Криклій зазначив, що у зв'язку з коронавірусом конкурс на посаду керівника «Укрзалізниці» буде призупинено, бо не всі можуть зараз пройти співбесіду.

Також міністр повідомив, що після карантину буде оголошено новий конкурс на посаду голови Адміністрації морських портів України (АМПУ).

«Зараз в АМПУ є виконувач обов'язків. Нині проводиться конкурс на посаду голови АМПУ. Але думаю, вже після карантину проводитиметься новий конкурс. Бо вже двічі виникали сумніви до кандидатів щодо їх порядності та відношення до тих чи інших груп», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Марчека було призначено на посаду в.о. голови правління "УЗ" 5 лютого рішенням Кабінету міністрів. У березні він задекларував 449,7 тис. гривень заробітної плати в "Укрзалізниці".