На даний момент пасажири мають право перевозити безкоштовно лише малу ручну поклажу / фото УНІАН

Угорська авіакомпанія Wizz Air, найбільший лоукост-авіаперевізник у Центральній та Східній Європі, з 29 жовтня поточного року не буде стягувати додаткову плату за перевезення великої ручної поклажі (розміром 55 на 40 на 23 см) в кабіні літака на всіх рейсах Wizz Air, повідомили в прес-службі авіакомпанії.

Читайте такожЛоукостер Wizz Air ввів спецтарифи для пасажирів скасованих рейсів Ryanair

На даний момент пасажири мають право перевозити безкоштовно лише малу ручну поклажу (розміром 42 на 32 на 25 см), а за велику ручну поклажу (розміром 56 на 45 на 25 см) необхідно доплачувати.

Відео дня

Таким чином, авіакомпанія скасує поділ ручної поклажі на велику і малу, ввівши єдиний стандарт з габаритами 55 на 40 на 23 см і максимальним вагою до 10 кг.

Як повідомили в прес-службі авіакомпанії, зміни відповідають збільшенню на 50% обсягів багажу, який перевозиться безкоштовно, порівняно з попередніми розмірами.

Згідно з повідомленням, пасажири, які подорожують в день або після 29 жовтня 2017 року, які вже заплатили за провезення ручної поклажі, отримають відшкодування в розмірі 120% від сплаченої суми.

Читайте такожЛоукостер Wizz Air почав літати з Києва до Варшави

Крім цього, у прес-службі повідомили, що авіакомпанія запускає новий сервіс для пасажирів - WIZZ Priority.

«Послуга WIZZ Priority, яка набуває чинності з сьогоднішнього дня на всіх рейсах, включає: пріоритетну посадку, можливість для пасажирів додатково брати з собою на борт малу ручну поклажу, розміром 40х30х18см (крім великої ручної поклажі – УНІАН). А також, з 29 жовтня – гарантію, що ручна поклажа буде поміщена в кабіну літака (також доступно для пасажирів у разі придбання послуг WIZZ Go, WIZZ Plus і WIZZ Privilege Pass)», - йдеться в повідомленні.

"Сьогоднішнє оголошення підкреслює прихильність Wizz Air наданню чудового сервісу на кожному етапі подорожі. Ми наполегливо працюємо над тим, щоб подорож з WIZZ було максимально комфортною та простою. Скасування плати за ручну поклажу на всіх рейсах Wizz Air з 29 жовтня підкреслює нашу відданість цій місії", - цитує прес-службі генерального директора Wizz Air Джозеф Вараді.

Довідка УНІАН. Лоукост-авіакомпанія Wizz Air здійснює рейси за більш ніж 500 маршрутами з 28 баз, з'єднуючи 142 напрямки в 43 країнах. Флот авіакомпанії складається з 84 літаків Airbus A320 і A321. Акції Wizz Air котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером "WIZZ" і включені в індекс FTSE 250 і FTSE All-Share Indices.