Список 25 найбільш відвідуваних інтернет-ресурсів (доменів) користувачами інтернету в Україні у червні 2012 року очолив Google.

Про це повідомили УНІАН в Інтернет-асоціації України (ІнАУ).

Згідно з повідомленням, рейтинг найбільш відвідуваних ресурсів, складений за даними дослідження компанії InMind, що виконується на замовлення ІнАУ.

Відео дня

За даними дослідження, середнє значення денної частки аудиторії за червень (середньоденна частка) Google склало 71% відвідувачів. Далі в рейтингу розташувались домени: Vkontakte (середньоденна частка - 60%), mail.ru (49%), Yandex (40%), Odnoklassniki (38%), youtube.com (26%). У решти доменів середньоденна частка склала менш 20%.

У рейтингу доменів, ранжируваних за охопленням користувачів в червні (частці людей серед цільової аудиторії, які відвідували ресурс, принаймні, один раз за червень) також лідирував Google. На частку цього ресурсу припало 80% користувачів. На другому місці в цьому рейтингу домен mail.ru (73%), далі йдуть: Vkontakte (73%), Yandex (65%), youtube.com (65%), Odnoklassniki (55%) і wikipedia.org (52% ). У решти інтернет-ресурсів охоплення становить менше 50% аудиторії.

Варто враховувати, що в дослідженні ресурси google.com.ua, google.com, google.ru та інші були об'єднані в ресурс Google. Також були об'єднані: Yandex.ua, yandex.ru, ya.ru - в Yandex; Odnoklassniki.ru, odnoklassniki.ua - в Odnoklassniki; Vkontakte.ru, vk.ru - в Vkontakte. Охоплення сайтів соціальних мереж вище, ніж зареєстрована в них кількість користувачів: він включає також факти заходу на будь-які сторінки мережі незареєстрованих користувачів. Якщо користувач має два або більше відвідування ресурсу, в охопленні він враховується один раз.

Довідка УНІАН. Джерело даних - дослідження Opinion Software Media - проект медіавимірів інтернет-аудиторії України, заснований на user-centric підході. Методологія дослідження ґрунтується на роботі постійно діючої репрезентативної панелі інтернет-користувачів. Панель репрезентує інтернет-користувачів усієї України віком 15 років і старше. Її дизайн заснований на даних щоквартальних настановних досліджень населення України, які проводяться оффлайн.