На Сумщині в рамках відновлення траси Н-12 Суми-Полтава підрядна компанія “Автомагістраль-південь” розпочала капітальні ремонти ще двох ділянок автошляху та двох аварійних мостів у місті Тростянець. Роботи ведуться згідно з європейськими стандартами якості у рамках програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво”, повідомляє офіційна Facebook-сторінка програми.

“Траса Н-12 - автомобільний шлях національного значення протяжністю 193,7 км. Проходить через великі районні центри Сумської та Полтавської областей. Відновлення автотраси дозволить сполучити Суми та Полтаву якісною дорогою європейського рівня, а пересуватись нею стане комфортно, а головне – безпечно”, - йдеться у повідомленні.

Читайте такожБіля Дніпра влаштують ретро-пробіг новою ділянкою головної траси "Великого будівництва" - Дороги ЄдностіКапітальний ремонт на ділянці км 60+620 – км 62+900 та км 67+800 – км 70+575 від Тростянця до села Климентове загальною протяжністю майже 5 км розпочався наприкінці травня. Наразі спеціалісти компанії виконують поширення земляного полотна для влаштування додаткової смуги руху на ділянках спусків та підйомів.

Відео дня

На ділянці 71+000 – км 75+220 на відрізку від Тростянця в напрямку міста Охтирка бригади компанії виконують перевлаштування залізобетонних водопропускних труб на металеві гофровані конструкції (МГК).

Проєкти також передбачають поширення земляного полотна, перевлаштування кабелів зв'язку та ліній електропередач, влаштування шару посиленої основи СФОВ. Крім того, у планах влаштування двох шарів покриття, водовідвідних споруд, автобусних зупинок, з’їздів та примикань, систем автономного освітлення на пішохідних переходах, мережі зовнішнього освітлення у населених пунктах, встановлення бар’єрного огородження, дорожніх знаків та нанесення дорожньої розмітки.

Окрім цього, в рамках оновлення траси також планують капітально відремонтувати аварійний міст у межі міста Тростянець (км 60+875) та побудувати міст на відрізку км 61+699: через надзвичайно понівечений стан мосту замовник вирішив демонтувати штучну споруду та збудувати нову. Довжина споруди – 15,7 м.

Наразі спеціалісти компанії завершили демонтаж мосту та проводять підготовчі роботи, зокрема влаштування буронабивних паль.

На ремонті траси зараз працюють 150 робітників та 80 одиниць спецтехніки.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що планом президентської програми на 2021 рік передбачено ремонт і будівництво 6500 км доріг і 245 штучних споруд.