24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну / ua.depositphotos.com

У Росії можуть повністю зупинитися авіаперевезення, оскільки російські авіакомпанії не зможуть обслуговувати та ремонтувати літаки.

Про це заявила аналітик американської інвесткомпанії Jefferies Group Шейла Кахьяоглу, повідомляє Bloomberg.

Як пише видання, через санкції Заходу, введені у зв'язку з вторгненням Росії в Україну, російські авіакомпанії не зможуть купувати необхідні для обслуговування та ремонту літаків деталі.

Відео дня

"Вони зможуть літати наступні шість місяців або рік досить добре, потім деталі почнуть ламатися, і буде потрібна заміна. Тоді почнуться проблеми з безпекою", - зазначила вона.

За словами Кахьяоглу, комерційні літаки, які потребують серйозного технічного обслуговування, яке зазвичай проводиться кожні шість років, будуть виведені з ладу через відсутність необхідних компонентів.

Вона додала, що всього у російських авіаперевізників налічується 789 комерційних літаків, що становить близько 2,7% світового авіапарку.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • Станом на 9 березня ООН зафіксувало 1506 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні: 549 загиблих і 957 поранених.
  • Станом на 11 березня 2022 року за підрахунками ООН Україну залишили 2,5 мільйона біженців.
  • 13 березня, в Ірпені Київської області російські окупанти розстріляли кореспондента New York Times, ще один журналіст був поранений.
  • Станом на 13 березня Росія через санкції позбулася доступу до половини своїх золотовалютних резервів.