В Одесу прибув круїзний лайнер / фото прес-служба адміністрації Одеського порту

До Одеського морського порту прибув перший з початку пандемії круїзний лайнер Sea Dream II. Його зустрічали з оркестром.

Як повідомляє адміністрація Одеського порту, пасажирський теплохід Sea Dream II (прапор – Багамські острови) сьогодні пришвартувався біля причалу №15 морського вокзалу.

Зазначається, що лайнер здійснює круїз між портами Середземного та Чорного морів зі стартом у грецьких Афінах. Попередній порт заходу перед Одесою – румунська Констанца. Завтра по обіді за графіком теплохід має розпочати перехід до болгарської Варни.

На борту теплохода подорожують близько 60 туристів, це в основному громадяни США і Канади. У зв’язку з обмеженнями через пандемію коронавірусу лайнер заповнений туристами на 50%.

До Одеси вперше з початку пандемії зайшов круїзний лайнер: зустрічали з оркестром (фото, відео)

За словами начальника Одеської філії ДП "Адміністрація морських портів України" Максима Лапая, обслуговування за антиковідним протоколом пасажирів Sea Dream II дозволить отримати відповідний досвід для безпечного приймання круїзного флоту у наступному році.

До Одеси вперше з початку пандемії зайшов круїзний лайнер: зустрічали з оркестром (фото, відео)

"На цей момент адміністрація порту отримала 31 заявку на візити до Одеси круїзних лайнерів у сезоні-2022", - заявив він.

Зустрічали лайнер урочисто - з оркестром.

До Одеси вперше з початку пандемії зайшов круїзний лайнер: зустрічали з оркестром (фото, відео)

Довідка. Мега-яхта Sea Dream II побудована у 1985 році та пройшла реновацію у 2013-му. Це розкішний лайнер преміум-класу, обладнаний платформою й оснащенням для заняття туристами водними видами спорту. Пасажиромісткість судна – 112/115 осіб, екіпаж – 92 осіб. Максимальна довжина яхти становить 105 м.

Як раніше повідомляв УНІАН, 10 березня кораблі НАТО вперше у 2021 році зайшли в порт Одеси. Зокрема, пришвартувалася друга протимінна група, яка складається з турецького, румунського та іспанського кораблів.