Кораблі НАТО вперше в цьому році зайшли в одеський порт / фото Думська

Сьогодні, 10 березня, кораблі НАТО вперше в 2021 році зайшли в порт Одеси. Зокрема, пришвартувалася друга протимінна група, яка складається з турецького, румунського та іспанського кораблів.

Про це пише "Думська".

Читайте такожСтолтенберг анонсував нарощення присутності НАТО у Чорному морі

Відео дня

Повідомляється, що в порт Одеси зайшли турецьке командне судно, а також тральщики з Іспанії та Румунії. Крім того, очікується протокольна зустріч командного складу групи з командуванням Військово-Морських сил України.

Нагадаємо, в лютому в Чорне море заходили есмінці Військово-Морських сил США USS Porter і USS Donald Cook. Вони протягом 17 днів проводили спільні операції з союзниками і партнерами по НАТО: Україною, Румунією, Грузією і Туреччиною.

Також у лютому понад 700 військовослужбовців з шести країн НАТО взяли участь у багатонаціональних навчаннях "Посейдон 21" на узбережжі Чорного моря. Для навчань залучили 13 військових кораблів, дев'ять літаків, вантажівку з піротехнічним обладнанням і підводний робот, які використовували на морі, на суші і в повітрі. Навчання проводилися під командуванням Румунії.

Україна і НАТО: новини на тему