Компанія випустить всього 58 примірників електромобіля / фото AC Cars

Легендарна британська компанія AC Cars оголосила про випуск лімітованої серії електромобілів AC Cobra Series 1 electric, заснованої на найвідомішій моделі бренду AC Cobra.

Читайте такожTesla стала найдорожчою автомобільною компанією світу

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Компанія випустить всього 58 примірників електромобіля на честь 58-річчя оригіналу, який був випущений в далекому 1962 році", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зовні електромобілі AC Cobra Series 1 electric будуть повністю ідентичні оригіналу, невеликі зміни в екстер'єрі та інтер'єрі будуть пов'язані з переведенням на електричну платформу. Корпус двомісного родстера буде виконаний з композитних матеріалів, завдяки чому його вага не перевищить позначку 1250 кг

Внутрішні зміни серйозніші - розробники переробили кермове управління, гальма і системи безпеки, щоб відповідати вимогам сучасних вимог (а вони набагато суворіші, ніж у середині минулого століття).

фото AC Cars

Електромобіль оснастять двигуном з потужністю 230 кВт та обертовим моментом 500/250 Нм (піковий/постійний), який дозволить розганятися до 100 км/год за 6,7 секунди. Повного заряду батарей місткістю 54 кВт-год буде достатньо для запасу ходу 240 км (150 миль), а от наступна зарядка буде неспішною через максимальну потужність 6 кВт.

Електромобіль буде доступний в чотирьох ексклюзивних кольорах (AC electric blue, AC electric black, AC electric white, AC electric green), поставки клієнтам почнуться в четвертому кварталі поточного року, а вартість становитиме близько 175 тисяч доларів (138 тисяч фунтів стерлінгів) без обліку податків та зборів.

фото AC Cars