Зеленський заявив про необхідність перезавантаження «Укртрансбезпеки» / Фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський поставив завдання провести перезавантаження «Укртрансбезпеки», а також заявив, що в Україні необхідно впровадити автоматичну систему фіксації вантажів, що перевозяться.

Про це він сказав журналістам під час свого робочого візиту до Запорізької області.

Читайте такожЧерез спеку у Києві обмежили рух фур

Відео дня

«Мені здається, що тут реформа дуже проста - як тільки людський фактор піде з дороги, все з дорогами буде нормально. Тому поставлено завдання - ввести автоматичну систему перевірки фіксації вантажів. Вона буде. Шість пілотів ми вже зробили біля Києва. В цілому, плани від 50 до 80 таких комплексів закупити найближчим часом і почати встановлювати ці автоматичні комплекси», - сказав він.

СБУ і Нацполіція

Президент зазначив, що вантажні автомобілі розбивають дороги, в тому числі й ті, які зараз ремонтуються, тому тимчасово до контролю за вантажоперевезеннями залучили СБУ і Нацполіцію, оскільки «Укртранбезпека» з цим завданням не справляється. Більш того, Зеленський повідомив, що міністерству інфраструктури поставлено завдання «перезавантажити» дане відомство.

"Ми знаємо проблему: ми будуємо, а «товариші» з «Укртрансбезпеки» руйнують через перевантаженість", - заявив Зеленський

«Ми знаємо проблему: ми будуємо, а «товариші» з «Укртрансбезпеки» руйнують через перевантаженість, тому що не контролюють, особливо зараз, під час сільськогосподарських робіт, перевезення, і ці вантажівки розбивають нові сучасні дороги або ті дороги, які зараз ремонтують. Тому ми й почали спецоперацію. Чесно скажу вам, що довіри до «Укртрансбезпеки» не було. Тому ми об'єднали разом з "Укртрансбезпекою" співробітників Служби безпеки України, представників Національної поліції, щоб всі служби одна одну контролювали», - сказав він.

Відеофіксація порушень

З 1 червня в Україні запрацювали перші відеокамери системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Камери встановлено в Києві та на автомагістралях Київської області виключно в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.

Боротьба Зеленського з перевантаженням

  • 23 червня 2020 року президент України Володимир Зеленський вирішив звернутися до далекобійників з попередженням щодо штрафів за перевантажені фури.
  • 26 червня 2020 року Зеленський зазначив, що за дотриманням габаритно-вагових норм при завантаженні транспортних засобів на українських дорогах буде стежити Нацполіція і Служба безпеки України.
  • За одну добу, 2 липня, інспектори "Укртрансбезпеки" перевірили 6598 вантажних транспортних засобів та нарахували понад 54 тис. євро плати за перевантаження.
  • 9 липня 2020 в Євросоюзі затвердили нові вимоги до оплати праці далекобійників і умови для відпочинку водіїв вантажівок.