Міський голова Києва розповів, коли буде можливим зняття обмежень щодо транспорту / фото УНІАН

Міський голова Києва Віталій Кличко вважає, що наразі у місті ще рано скасовувати обмеження на роботу громадського транспорту.

Про це мер столиці повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожКиїв після пом'якшення карантину завмер у величезних заторах: служби таксі "накрутили" ціни вдвічі (відео)

Відео дня

"Ще раз підкреслю: все залежатиме вiд епiдемiологiчноï cитуацiï в мiстi. Як ми бачимо, вірус поки не відступає. І останніми днями маємо не оптимістичну динаміку захворювання. Тільки в неділю – 66 підтверджених випадків, сьогодні – 59. Тому розслаблятися зарано. І на першому етапі зарано знімати обмеження на роботу громадського транспорту, тому він поки продовжить перевозити пасажирів за спецквитками. До 22 травня точно", - заявив Кличко.

При цьому, як додав мер столиці, від сьогодні у місті збільшено кількість одиниць рухомого складу наземного громадського транспорту, і зокрема, було відкрито додаткові маршрути з житлових масивів ДВРЗ, Троєщина, Лісовий та Корчувате.

Також у режимi спецрейсiв на деяких маршрутах курсують автобуси.

"Проїзд у транспорті поки можливий тільки за наявності спецквитка та засобів індивідуального захисту", - нагадав Кличко.

Він зазначив, що на маршрути щодня виходять до 300 автобусів, тролейбусів i трамваїв, а весь рухомий склад обов’язково дезінфікують – як перед виïздом, так i впродовж дня.

Водночас мер додав, що рішення про відкриття метрополітену ухвалюватиме Кабінет міністрів, за рішенням якого його було закрито.

"Я ще раз закликаю всіх відповідально ставитися до свого здоров’я, до безпеки своєї та людей, які поруч. Не нехтуйте правилами! Це – ваше здоров’я і ваше життя. Якщо ви опираєтеся – вам ніхто не допоможе його зберегти! Тому бережіть себе!", - наголосив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, у столиці сьогодні розпочався перший етап послаблення карантинних обмежень. Зокрема відкрились магазини площею до 300 кв. м, перукарні, салони краси, літні тераси кафе та ресторанів, невеликі виробництва та деякі інші установи. Також відкрилися 27 продовольчих ринків, однак торговельно-розважальні центри ще не працюють.