Метро відкриють 25 травня / Фото УНІАН

Мер столиці Віталій Кличко закликав киян після відкриття метро користуватися ним тільки за нагальної потреби і з дотриманням усіх правил безпеки.

Про це Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

"Київ, як і багато інших міст країни, розпочав запроваджувати послаблення обмежень. Але я хочу звернутися до киян: ті, хто поки можуть працювати дистанційно, – продовжуйте це робити. Бо так безпечніше для вашого здоров'я. Роботодавці теж мають подумати про безпеку своїх співробітників. Оптимізуйте час їх перебування на роботі. Дотримуйтеся всіх правил і санітарних норм. Давайте не обвалимо зараз ситуацію! Бо вірус не відступив", - наголосив Кличко.

Мер зазначив, що після послаблення карантинних обмежень багато людей вийшли на роботу, і транспортна ситуація в столиці наразі складна, саме тому він звернувся до уряду щодо відкриття метро в Києві.

Читайте такожКриклій пояснивши, чому уряд не поспішає із запуском міжобласного сполучення

"Але хочу наголосити: це не означає, що ним треба буде користуватися, не враховуючи ситуацію, в якій ми живемо вже більше двох місяців. Будьте розсудливими, думайте, насамперед, про свою безпеку! Так, метро працює в багатьох містах Європи. Але там немає натовпів, і люди користуються ним тільки за нагальної потреби. І дотримуються правил. І навіть якщо вам набридло це чути, я все одно буду повторювати: якщо ви самі нехтуєте своїм здоров'ям та здоров'ям своїх близьких – вас не зможе врятувати ніхто! Дотримуйтеся правил безпеки та вимагайте цього від людей навколо», - сказав Кличко.

За його словами, подолати епідемію можливо лише спільними зусиллями, і кожен повинен розумітиме свою відповідальність.

Як повідомляв УНІАН, станом на 14 травня у столиці зареєстровано 2 тис. 012 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Вчора інфікування виявлено у 52 осіб, двоє людей померли.

13 травня Кличко закликав уряд надати дозвіл на відновлення з 25 травня роботи столичного метрополітену у звичайному режимі.

За його словами, коли все більше людей після пом’якшення карантину з 11 травня повертаються на роботу, в місті відбувається транспортний колапс.

13 травня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що відновлення міжміських пасажирських перевезень і роботи метро відбудеться після переходу до адаптивного карантину і дотримання епідеміологічної дисципліни. За його словами, 22 травня карантин буде продовжено з поступовим переходом до адаптивної моделі локалізації COVID-19, а вже потім розглядатиметься питання про відновлення пасажирського сполучення між містами і роботи метро.

Сьогодні, 14 травня, глава МОЗ Максим Степанов заявив, що не бачить проблеми з відновленням роботи метро в Києві з 25 травня за умови дотримання усіх необхідних критеріїв.